Töltés folyamatban...
 
   

Feltételek / Alkalmasság


Életkor: Tanolyamra csak az vehető fel, aki a külön jogszabályban meghatározott életkort - „AM” 14 év, „A1” 16 év, „A1 B-vel" 17 év, "A2" 18 év, "A" 24 év, "A" (1 éven belüli A1,A2-vel) 24 év, "A" (2 éven felüli A2, AK-al) 20 év, „B” 17 év - betöltötte, vagy annál max. fél évvel fiatalabb. Meglévő "B" kategóriás jogosítvánnyal csökkentett képzési idejű "A1"-es tanfolyamra lehet jelentkezni. Elméleti vizsgára csak az bocsátható, aki az előírt életkornál max. 3 hónappal fiatalabb. Gyakorlati vizsgára csak az bocsátható, aki az előírt életkort betöltötte.

„AM” kategória esetében járműkezelési vizsga, érvényes KRESZ vizsga után már a 14 éves életkor betöltése előtt is letehető.
Az "AM" kategória 16. életév betöltéséig csak belföldön történő járművezetésre jogosít.

Rendőrségi záradék: csak speciális esetben (pl.: külföldi állampolgár, a korábbi 2000. év utáni közlekedéssel kapcsolatos szabálysértés esetén szükséges.)


Az összes anyagot (jelentkezési lap, orvosi alkalmassági, bizonyítvány) az első elméleti órán le kell adni. A jelentkezési lap adategyeztetése és átvizsgálása után szerződéskötésre kerül sor.

Elméleti vizsga: elméleti vizsgára csak az bocsátható, aki a tanfolyam elméleti részét igazoltan elvégezte, továbbá a szabályosan kitöltött jelentkezési lapot és mellékleteit valamint a tan- és vizsgadíj befizetését igazoló bizonylatot időben leadta. Az estleges hiányzásait pótló foglalkozásokon részt vett.

Gyakorlati vizsga: Járműkezelési és forgalmi vizsgára csak az bocsátható, aki az elméleti tárgyakból sikeres vizsgát tett és a tanfolyam kötelezően előírt gyakorlati részét elvégezte. Életkori feltétele: a járműkategóriához szükséges életkor betöltése, kivéve "AM" kategória, ahol Jk vizsgát tehet sikeres kresz vizsga után, a 14. életév betöltése előtt.

Egészségügyi feltételek

Egészségügyi alkalmasság: Az AM kategória kivételével alkalmassági vizsgálatot kell végeztetni a háziorvossal/üzemorvossal, melyen 1. csoportú alkalmasságot kell elérni. Az orvosi alkalmassági igazoláson, a megszerezni kívánt járműkategória jelölését, valamint a már meglévő vezetői engedély számát fel kell tüntetni!

AZ ELŐÍRT EGÉSZSÉGI ÉS PÁV ALKALMASSÁGI VIZSGÁLATOK KATEGÓRIÁNKÉNT

a) Egészségi alkalmasság: Jelentkező - az "AM" segédmotoros kerékpár kategória kivételével-köteles az alkalmassági vizsgálat elvégzésére az első fokon jogosult orvosnál (háziorvos, üzemorvos, üzem-egészségügyi szakrendelés) megjelenni, magát a szükséges 1. csoportú a, választott járműkategóriának megfelelő, előzetes egészségi alkalmassági vizsgálatnak alávetni. Az orvosnál az esetleges előző vezetői engedélyét be kell mutatni, annak számát az alkalmassági igazolványon fel kell tüntetni. Az igazolást a jelentkezési laphoz csatolni kell!

b) Pályaalkalmasság: Iskolánk által szervezett tanfolyamokra ill. a vizsgák letételéhez általában nem szükséges a pályaalkalmassági vizsgálat. Előzetes pályaalkalmassági vizsgálat csak akkor szükséges, ha azt az orvosi vizsgálat során vagy egyébként azt elrendelték.

   
 

Turbó Autósiskola és Kereskedelmi Kft.

6640 Csongrád, Zsinór u. 39.

Látogatottság

Telefon: +36 63 483 745
E-mail: turbokft@invitel.hu
Web: autosiskola.turboital.hu

IMPRESSZUM
ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ
TECHNIKAI AJÁNLÁS
Készítette: Strobee WebDesign


Minden jog fenntartva! © 2011. Turbó Autósiskola és Kereskedelmi Kft.